Luistelukoulusta kehitysryhmään

Kun lapsi on päävalmentajan tai vastuuohjaajan mielestä kehittynyt niin paljon, että hänen kannattaisi siirtyä kehitysryhmään, saa luistelukoululainen siitä kutsun. Kutsu tarkoittaa, että halutessaan luistelija voi siirtyä kehitysryhmään.

Ilmoittautuminen kehitysryhmään tästä.

Kehitysryhmässä luistellaan 2-4 krt/vko ja lisäksi on oheisharjoituksia.

Luistimet
Kehitysryhmään siirtyessä luistimet kannattaa vaihtaa taitoluistimiksi, joita myydään taitoluistinliikkeissä, esimerkiksi:
SM-Skate Marketing, Tuusula: http://www.taitoluistin.fi/
Lucky Skate, Helsinki: http://www.luckyskate.fi/

Skate Shop, Vantaa: Skate shop

Taitoluisteluliikkeessä ammattitaitoiset myyjät osaavat vastata kysymyksiinne ja neuvovat minkälaiset luistimet kannattaa ostaa.

Kerro myyjälle luistelijan jalan koko, -paino, -pituus sekä millä tasolla/ryhmässä luistelee.
Kannattaa ostaa laadukkaat käytetyt taitoluistimet (taitoluistimia myyvästä liikkeestä) kuin uudet kaunoluistimet (marketista tai urheiluliikkeestä).

Vaatetus jäällä
Fleece ja luisteluhousut ovat hyvät jääharjoitteluun. Harjoitushallissa on selkeästi kylmempi kuin kilpahallissa, joten sinne kannattaa pukeutua lämpimämmin.

Kerrospukeutuminen (esim.hyviä väliasuja saatavissa ULMAX:lta, jonne linkki seuran nettisivuilla) on suositeltavampaa kuin paksu toppapuku.

Pipo/panta ja sormikkaat/lapaset ovat tärkeitä, että pysyy lämpimänä. Jos tuntuu, että varpaita paleltaa, taitoluistelutarvikekaupoista voi tilata luistinten päälle lämpösuojat.

Kun lapsen vauhti ja taidot karttuvat, kannattaa luisteluasustetta hieman vähentää.

Esim. Spirit Skatewear myy taitoluisteluvaatteita ja tarvikkeita.

Oheisvarustus
Harjoitusvuoroissa lukee aina se missä oheisharjoitukset ovat. Oheisten ollessa kilpahallissa, kannatta pukea lämpimästi, sormikkaat on hyvä olla kädessä.

Tarvitset lenkkarit ja hyppynarun sekä jumppamaton kilpahallioheisiin. Myös vesipullo on hyvä olla mukana.
Salivuorolla vaatetus voi olla esim. shortsit ja t-paita. Sisäpelikengät/jumppatossut kannattaa olla jalassa. Salioheisissa tarvitset myös hyppynarun ja jumppamaton sekä vesipullon.

Kaipaatko lisätietoa?
Ota rohkeasti yhteyttä email:luistelukoulu.kota@gmail.com