Jäähallit kiinni ja harrastustoiminta tauolle 2.12.2020.–10.1.2020 väliseksi ajaksi

2.12.2020

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on todennut maanantaina pitämässään kokouksessa, että Kymenlaakso on siirtynyt koronaviruspandemian osalta leviämisvaiheeseen.

Valtakunnallinen koronatilanne on heikentynyt ja myös Kymenlaakson tilanne mennyt kahden viikon kuluessa huonompaan suuntaan. Koordinaatioryhmä ilmoitti maanantaina maakunnan siirtyneen leviämisvaiheeseen.

Sen myötä Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on antanut rajoituksia ja uusia suosituksia leviämisvaiheeseen. Tavoitteena tärkeä muutos epidemian suunnassa – Kymenlaaksossa tulee päästä takaisin perustasolle.

Tämän johdosta Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut määräyksen urheilu- ja sisäliikuntapaikkojen sulkemiseksi, jonka lisäksi myös yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan.

Aikuisten ja kaikenikäisten lasten sekä nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa.

Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.

Määräys koskee kaikkia Kotkan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimia urheilu- ja sisäliikuntatiloja (ml. jäähallit, koulujen liikuntasalien harrastekäyttö, liikunta- ja urheiluhallit) sekä kuntosali- ja uimahallitiloja aikavälillä 2.12.20 .–10.1.2021

Tilannetta seurataan kaupungin valmiusjohtoryhmän toimesta lähes päivittäin ja määräajan (22.12.) jälkeen mahdollisesta sulun purusta tai jatkosta ilmoitetaan erikseen.