Luistelukoulusta kehitysryhmään

Kun lapsi on päävalmentajan tai vastuuohjaajan mielestä kehittynyt niin paljon, että hänen kannattaisi siirtyä kehitysryhmään, saa luistelukoululainen siitä kutsun. Kutsu tarkoittaa, että halutessaan luistelija voi siirtyä kehitysryhmään.

Kehitysryhmässä luistellaan 2 krt/vko ja lisäksi on oheisharjoituksia.

Luistimet
Kehitysryhmään siirtyessä luistimet kannattaa vaihtaa taitoluistimiksi, joita myydään taitoluistinliikkeissä, esimerkiksi:
SM-Skate Marketing, Tuusula: http://www.taitoluistin.fi/
Lucky Skate, Helsinki: http://www.luckyskate.fi/
Taitoluisteluliikkeessä ammattitaitoiset myyjät osaavat vastata kysymyksiinne ja neuvovat minkälaiset luistimet kannattaa ostaa. Ainut asia mitä sinun tarvitsee osata kertoa on se että luistelija on juuri vasta siirtymässä kehitysryhmään ja minkäkokoinen jalka luistelijalla on ja suunnilleen kuinka pitkä ja minkä painoinen.
Mielummin kannattaa ostaa laadukkaat käytetyt taitoluistimet (taitoluistimia myyvästä liikkeestä) kuin uudet kaunoluistimet (marketista tai urheiluliikkeestä
Vaatetus jäällä
Kun lapsen vauhti ja taidot karttuvat, kannattaa luisteluasustetta hieman vähentää. Fleece ja luisteluhousut ovat hyvät jääharjoitteluun. Harjoitushallissa on selkeästi kylmempi, sinne kannattaa pukeutua lämpimämmin. Kerrospukeutuminen on mukavampaa kuin paksut tuulipuvut/toppapuvut. Pipo/panta ja sormikkaat ovat tärkeitä, että pysyy lämpimänä. Jos tuntuu että varpaita paleltaa, taitoluistelutarvikekaupoista voi tilata luistinten päälle lämpösuojat.

Esim. Spirit Skatewear myy taitoluisteluvaatteita ja tarvikkeita:  http://www.kauppa.skatewear.fi/

Oheisvarustus
Harjoitusvuoroissa lukee aina se missä oheisharjoitukset ovat. Oheisten ollessa kilpahallissa, kannatta pukea lämpimästi, sormikkaat on hyvä olla kädessä. Tarvitset lenkkarit ja hyppynarun sekä jumppamaton kilpahallioheisiin. Myös vesipullo on hyvä olla mukana.
Rauhalan koulun salivuorolla vaatetus voi olla esim. shortsit ja t-paita. Sisäpelikengät kannattaa olla jalassa. Salioheisissa tarvitset myös hyppynarun ja jumppamaton sekä vesipullon.

Kaipaatko lisätietoa?
Ota rohkeasti yhteyttä email: sihteeri.kota@gmail.com, luistelukoulu.kota@gmail.com tai info@kotkantaitoluistelu.fi

Comments are closed.